Čilsko-nemški obračun za naslov v Rimu

Znana sta finalista moškega teniškega Mastersa v Rimu. Čilenec Nicolas Jarry je v petek premagal Američana Tommyja Paula z 2:1 v nizih in se prvič uvrstil v finale turnirja serije Masters 1000. Za naslov se bo v Rimu boril proti Nemcu Alexandru Zverevu, ki je v prvem polfinalu premagal Čilenca Alejandra Tabila z 2:1 v nizih.


Jarry, ki je 21. nosilec turnirja v Rimu, je izločil 14. nosilca Paula na njegov 27. rojstni dan s 6:3, 6:7 (3), 6:3 v nizih. Jarry se je sedmič v karieri uvrstil v finale na turnirjih, sedmič na pesku.

Čilenec Američanu ni dovolil tega, kar se je zgodilo njegovemu rojaku Alejandru Tabilu, ki je po prepričljivo dobljenem prvem nizu dvoboja proti Aleksandru Zverevu izgubil drugi niz v podaljšani igri, nato pa v odločilnem nizu povsem klonil. Jarryju je v tretjem nizu uspelo dobiti brejk za vodstvo s 4-2, nato pa je pri rezultatu 5-3, v najdaljši igri dvoboja, rešil dve priložnosti za brejk, ki ju je imel Paul, in slavil na podlagi napake tekmeca.

Za 28-letnega Čilenca bo nedeljski finale daleč največja tekma v karieri, v kateri bo lovil svoj četrti naslov.

Njegov tekmec v finalu bo 27-letni Zverev, ki bo igral v svojem prvem letošnjem finalu, a 33. v karieri in že tretjem na rimskem Mastersu. Tega je Nemec ruskega roda osvojil leta 2017. Nemec bo lovil svoj 22. naslov v karieri in šesti na turnirjih serije Masters 1000.

Nedeljski finale za naslov na Foro Italico bo na sporedu ob 13.30.

Zverev je sicer izenačil nemški rekord Borisa Beckerja z uvrstitvijo v 11. finale na turnirjih Masters v petek, ko je končal serijo zmag Alejandra Tabila na Odprtem prvenstvu Italije. Peti igralec sveta Zverev je sicer nepričakovano izgubil prvi niz proti Tabilu, a se je nato le zbral in dobil naslednja dva.

“V drugem nizu sem samo vztrajal. Dvignil sem svojo energijo. Res sem samo vztrajal in čakal, potrpežljivost je bila ključna,” je Zverev dejal po zmagi v prvi izjavi na igrišču. “V prvem nizu me je skorajda odpihnil z igrišča, saj sploh nisem igral dobro, a on je bil velik razlog za to,” je tekmeca pohvalil Zverev. Tabilo je v tretjem krogu premagal prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

* Rim, ATP 1000 (7.877.020 evrov):
– polfinale:
Alexander Zverev (Nem/3) – Alejandro Tabilo (Čil/29) 1:6, 7:6 (4), 6:2;
Nicolas Jarry (Čil/21) – Tommy Paul (ZDA/14) 6:3, 6:7 (3), 6:3.

Vir: Tenis Slovenija, STA