Čilić za konec včerajšnjega sporeda odčital lekcijo Medvedevu

Hrvaški as Marin Čilić je v osmini finala OP Francije v Parizu odčital teniško lekcijo Rusu Daniilu Medvedevu in ga premagal s 6:2, 6:3, 6:2. Dvoboj je trajal vsega uro in 46 minut, zmagovalca OP ZDA izpred osmih let za preboj v polfinale zdaj čaka obračun s še enim Rusom Andreyjem Rublevim.

cilic roland garros 2022 r4 1 - Čilić za konec včerajšnjega sporeda odčital lekcijo Medvedevu
Marin Čilić odigral vrhunsko (Foto: © Getty Images)

Triintridesetletni Hrvat je s popolno predstavo povsem omejil drugega nosilca, ki na agresiven pristop tekmeca ni imel odgovora. Čiliću je na osrednjem igrišču Philippa Chatriera uspevalo vse, dvoboj pa je končal z odličnim razmerjem neposrednih točk in neizsiljenih napak (33:22).

Medvedev si v dvoboju ni priigral niti ene priložnosti za odvzem servisa, medtem ko je Hrvat izkoristil pet od sedmih in se po uri in 46 veselil prepričljive zmage, prve v četrtem medsebojnem obračunu proti današnjemu tekmecu.

“To je bila izjemna predstava od prve do zadnje točke. Uživam v vzdušju v nočnem sporedu. Odigral sem enega najboljših dvobojev v karieri,” je Čilić dejal po tretji uvrstitvi v četrtfinale Rolanda Garrosa in prvi po letu 2018.

“Ko igram najboljši tenis, se vse postavi na svoje mesto. V zadnjih desetih, 15 dneh igram zelo dobro, konstantno, dobro treniram, tudi zadnji obračun z Gillesom (Simon, op. STA) je bil na visoki ravni. Proti igralcem, ko so Danil, moraš ves čas držati visoko raven. Če mu daš priložnost, se lahko hitro vrne in dvoboj se začne znova. Bil sem osredotočen, nisem popuščal in s predstavo sem lahko res zadovoljen,” je še dejal 33-letnik, sicer tudi finalist OP Avstralije (2018) in Wimbledona (2017).

Za polfinalno vstopnico se bo v sredo pomeril s še enim Rusom Andreyjem Rublevim. Slednji je napredoval, potem ko je moral dvoboj zaradi poškodbe kolena v tretjem nizu predati Italijan Jannik Sinner.

Vir: Tenis Slovenija, STA

1 thought on “Čilić za konec včerajšnjega sporeda odčital lekcijo Medvedevu

Comments are closed.