Čilić odigral kot v starih dobrih časih in izločil Rubleva

Marin Čilić (Foto: https://news.in-24.com)

Hrvaški teniški igralec Marin Čilić je v tretjem krogu Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu izločil petega nosilca Rusa Andreyja Rubleva. Triintridesetletni Hrvat je Rusa premagal s 7:5, 7:6 (3), 3:6, 6:3 po dveh urah in 38 minutah, ob tem pa na trenutke spomnil na predstave, s katerimi je leta 2014 osvojil svoj edini Grand Slam na OP ZDA.

Marin Čilić (Foto: https://news.in-24.com)

Čilić je z izjemo zaključka tretjega niza sijajno serviral in z agresivno igro (55 “winnerjev”) spravljal v obup favoriziranega Rusa. Sedemindvajseti nosilec je dobil kar 85 odstotkov točk s prvim servisom, tudi z drugim pa je bil zelo zanesljiv (55 odstotkov). V celotnem obračunu je Rublevu nekaj upanja na preobrat ponudil le ob “mrku” v drugi polovici tretjega niza. Takrat je imel Hrvat že odvzem servisa prednosti in vodstvo s 3:2, a je izgubil štiri zaporedne igre. Vseeno se je v četrtem nizu zbral, ob odličnem servisu pa je bil za zmago dovolj “brejk” v četrti igri.

Hrvat se bo v osmini finala v ponedeljek pomeril s Kanadčanom Felixom Auger-Aliassimom. Deveti nosilec je po zahtevnih obračunih v prvih dveh krogih tokrat zlahka opravil s 24. nosilcem Britancem Danom Evansom. Premagal ga je s 6:4, 6:1, 6:1.

Prvič se je v drugi teden grand slama v deželi tam spodaj uvrstil tudi 20-letni Italijan Jannik Sinner. Enajsti nosilec je s 6:4, 1:6, 6:3, 6:1 ugnal Japonca Tara Daniela, za mesto med osmerico najboljših pa se bo pomeril z domačim ljubljencem Alexom De Minaurom. Slednji je po treh nizih premagal španskega veterana Pabla Andujarja s 6:4, 6:4, 6:2.

V spodnjem delu žreba bo drugi nosilec Rus Daniil Medvedev igral proti Američanu Maximu Cressyju, Američan Taylor Fritz pa bo izzval četrtega nosilca Grka Stefanosa Tsitsipasa.

V ženski konkurenci sta kot zadnji dve med 16 najboljših napredovali Iga Swiatek iz Poljske ter Romunka Sorana Cirstea. Swiatekova, zmagovalka OP Francije 2020 je po dveh nizih s 6:2, 6:3 gladko opravila z Rusinjo Dario Kasatkino. Cirstea pa je s 6:3, 2:6, 6:2 ugnala finalistko lanskega OP Francije Rusinjo Anastasijo Pavljučenko.

Vir: Tenis Slovenija, STA