CH: Rola rešil 8 žogic za “break” in postal polfinalist

Bo Ptujčan upravičil vlogo favorita? (Foto: Facebook/Blaž Rola Fans)

Bo Ptujčan upravičil vlogo favorita? (Foto: Facebook/Blaž Rola Fans)

Po tem, ko si je dan pred tem prvič v letošnji sezoni zagotovil mesto v četrtfinalu katerega izmed turnirjev serije Challenger, je Blaž Rola naredil še korak dlje in se prebil v polfinale. Na trdi podlagi v mehiškem Leonu je bil v četrtfinalu s 7:6(7) in 6:3 boljši od Ekvadorca Gonzala Escobarja. 

Blaž Rola prvič v letošnji sezoni v polfinalu turnirja serije Challenger. (Foto: Facebook/Blaz Rola Fans)
Blaž Rola prvič v letošnji sezoni v polfinalu turnirja serije Challenger. (Foto: Facebook/Blaz Rola Fans)

Tretji najvišje uvrščeni slovenski tenisač Blaž Rola tudi na tretjem obračunu 54.160 ameriških dolarjev vrednega turnirja serije Challenger v Leonu ni izgubil niza. Predvsem v prvem nizu je bil tokrat temu zelo blizu, a ko je bilo to najbolj potrebno, je Ptujčan ostal zbran. V podaljšani igri prvega niza se je namreč znašel v zaostanku s 5:6, a uspelo mu je rešiti žogico za niz in kasneje tie-break dobiti z 9:7.

V drugem nizu je Gonzalu Escobarju, ki na ATP lestvici zaseda 337. mesto, dvakrat odvzel začetni udarec in po uri in 46 minutah prišel do zmage z 2:0 v nizih. Predvsem je tokrat Rola odlično zaigral v trenutkih, ko se je soočil za žogico za “break”, saj je bil pri tem kar 88-odstotno uspešen (7/8).

V polfinalu proti staremu znancu

Rola je s prebojem v polfinale prišel do najboljšega uspeha v letošnji sezoni. To se bo s ponedeljkom poznalo tudi na ATP lestvici, saj je že zdaj jasno, da bo pridobil vsaj 24. mest in skočil najmanj na 239. mesto. Za mesto v finalu, ki bi mu prineslo še večji skok po lestvici navzgor, se bo Ptujčan tretjič v karieri pomeril proti Britancu Jamesu Wardu. V medsebojnih obračunih z 2:0 v zmagah vodi Britanec, a tenisača se na trdi podlagi še nista pomerila.

ATP Challenger Leon (Mehika, $54,160, trda podlaga), posamezno
1. krogRola B. (Slo/14) je bil prost
2. krogRola B. (Slo/14) – Huesler M. (Švi) 7:5, 6:3
Osmina finala: Rola B. (Slo/14) – Guinard M. (Fra) 6:2, 6:1
Četrtfinale: Escobar G. (Ekv) – Rola B. (Slo/14) 6:7(7), 3:6
Polfinale: Rola B. (Slo/14) – Ward J. (Vb/7) [27.4., 22.00]