CH: Rola rešil 4 zaključne žogice in vstopil v finale Leona!

Blaž Rola v Leonu še korak oddaljen od naslova. (Foto: zimbio.com)

Blaž Rola v Leonu še korak oddaljen od naslova. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisač Blaž Rola si je na turnirju serije Challenger v mehiškem Leonu po pravi drami zagotovil mesto v velikem finalu. Po 2 urah in 21 minutah ter 4 ubranjenih žogicah za zmago, je Ptujčan s 6:7(5), 6:3 in 7:6(7) ugnal Britanca Jamesa Warda. 

Blaž Rola v Leonu še korak oddaljen od naslova. (Foto: zimbio.com)
Blaž Rola v Leonu še korak oddaljen od naslova. (Foto: zimbio.com)

Ni konec, dokler tako ne reče Blaž. Ptujčan je v polfinalnem obračunu teniškega turnirja v Leonu, ki se igra na trdi podlagi, v tretjem poizkusu prvič premagal Britanca Jamesa Warda in s tem poskrbel, da bo s ponedeljkom znova postal drugi najvišje uvrščeni slovenski tenisač.

Pot do zmage proti 188. igralcu sveta je bila vse prej kot lahka. Britanec je v tretjem nizu že takoj v drugi igri imel tri vezane žogice za “break”, a Blažu Roli je rezultat uspelo poravnati na 1:1. Zelo blizu zmage je bil Ward nato v podaljšani igri tretjega niza, ko je povedel s kar 6:2, a tekme ni uspel zaključiti. Rola je “vstal od mrtvih” in kasneje pri vodstvu z 8:7 izkoristil drugo zaključno žogico in si priboril mesto v finalu.

Proti finalistu zaigral že 4-krat

Tako kot v polfinalu, bo Roli tudi v velikem finalu nasproti stal Britanec in sicer Liam Broady. Proti 25-letnemu, prav tako levorokemu tenisaču, se je Ptujčan v dosedanjem delu kariere pomeril že 4-krat, s 3:1 v zmagah pa vodi Rola. Broady na ATP lestvici trenutno zaseda 334. mesto, najvišje pa je bil lani, ko je veljal za 217. igralca sveta.

ATP Challenger Leon (Mehika, $54,160, trda podlaga), posamezno
1. krogRola B. (Slo/14) je bil prost
2. krog: Rola B. (Slo/14) – Huesler M. (Švi) 7:5, 6:3
Osmina finala: Rola B. (Slo/14) – Guinard M. (Fra) 6:2, 6:1
Četrtfinale: Escobar G. (Ekv) – Rola B. (Slo/14) 6:7(7), 3:6
PolfinaleRola B. (Slo/14) – Ward J. (Vb/7) 6:7(5), 6:3, 7:6(7)
Finale: Broady L. (Vb) – Rola B. (Slo/14) [28.4., 20.00]