CH: Madžar v polfinalu končal pohod Role v Bratislavi

Rola proti Balazsu ni bil daleč od uspeha. (Foto: Facebook)

Rola proti Balazsu ni bil daleč od uspeha. (Foto: Facebook)

Slovenskemu tenisaču Blažu Roli na turnirju serije Challenger v Bratislavi ni uspelo zabeležiti še četrte zmage. V boju za mesto v velikem finalu je Ptujčana še tretjič v karieri zaustavil Madžar Attila Balazs, ki je bil boljši s 6:2, 3:6 in 6:3. 

Rola proti Balazsu ni bil daleč od uspeha. (Foto: Facebook)
Rola proti Balazsu ni bil daleč od uspeha. (Foto: Facebook)

Blažu Roli, trenutno 174. igralcu sveta, tudi v tretjem poizkusu ni uspelo ugnati Attile Balazsa. 30-letni Madžar je bil lansko leto dvakrat boljši na italijanskih tleh, zdaj pa je Ptujčana ugnal še v Bratislavi.

Prvi niz je Balazs dobil že po vsega 28 minutah. Sam je izkoristil obe ‘break’ žogici, Roli pa ni ponudil niti ene priložnosti za odvzem servisa. Drugačen je bil potek igre v drugem nizu, ko se je do ‘break’ žogice in to kar 5 uspel prebiti Rola, ena izkoriščena pa je bila ob odličnih igrah ob lastnem začetnem udarcu dovolj, da je zmagovalca odločil tretji niz.

Zapravljeni ‘break’ žogici usodni

Tudi nadaljevanje obračuna je šlo po željah Role. Že v 3. igri zadnjega niza si je namreč Ptujčan priigral dve povezani ‘break’ žogici, s katerimi bi se lahko prebil do vodstva z 2:1, a ju ni uspel izkoristiti. Kazen je sledila v 6. igri, ko je Balazs izkoristil četrto ‘break’ žogico v igri in povedel s 4:2.

Rola si je z nastopi v Bratislavi priigral 33 ATP točk, ki ga bodo s ponedeljkom na ATP lestvici povzdignile za nekaj mest navzgor.

ATP Challenger Bratislava (Slovaška, pesek, zunaj), posamezno (M)
1. krogRola B. (Slo/6) je bil prost
2. krog: Rola B. (Slo/6) – Hassan B. (Nem) 6:3, 6:4  
Osmina finala: Rola B. (Slo/6) – Vatutin A. (Rus/9) 4:6, 6:4, 6:2
ČetrtfinaleRola B. (Slo/6) – Safwat M. (Egi/13) 7:6(2), 6:4
Polfinale: Balazs A. (Mad/7) – Rola B. (Slo/6) 6:2, 3:6, 6:3