CH: Domačinka v Canberri preprečila preboj Veronike Erjavec v glavni del turnirja

Slovenski teniški igralki Veroniki Erjavec se v Canberri ni uspelo prebiti v glavni del turnirja serije WTA 125. Ljubljančanko je v 2. kolu kvalifikacij ustavila domačinka Kaylah McPhee, ki je bila po uri in 38 minutah igre boljša s 7:5 in 6:3. 

Veronika Erjavec je v Canberri zabeležila eno zmago in en poraz. Čaka jo še nastop v dvojicah. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Tako kot v 1. kolu, ko se je proti Nomi Nohi Akugue (182. na WTA) hitro znašla v zaostanku z 0:4, tudi tokrat Veronika Erjavec (194. na WTA) srečanja ni pričela najbolje. Avstralka Kaylah McPhee (431. na WTA) je hitro povedla s 3:0, nakar je Slovenka odgovorila s tremi zaporednimi igrami in rezultat poravnala na 3:3. V prvem nizu se je za odločilno izkazala 12. igra, ko je Slovenka pri zaostanku s 30:40 še uspela rešiti eno žogico za niz, druge več ne.

Drugi niz sta igralki odprli z dvema ‘breakoma’. Od tedaj naprej domačinka ni več oddala igre na svoj začetni udarec, medtem ko je Veronika klonila v 8. igri, po kateri se je znašla v zaostanku s 3:5.

Kljub porazu Veronika Erjavec še ni končala z nastopi v Canberri. Skupaj z Latvijko Darjo Semenistajo bo namreč zaigrala še v dvojicah.

Challenger Canberra
(Avstralija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Erjavec V. (Slo) – Noha Akugue N. (Nem/16) 6:7(6), 7:6(4), 6:4
2. kolo kvalifikacij: Erjavec V. (Slo) – McPhee K. (Avs) 5:7, 3:6

Dvojice
1. kolo: Erjavec V./Semenistaja D. – Erango E./Zavatska K. [2.1.]