CH: Blaž Rola nadaljuje pohod v Salzburgu, za polfinale padel še domačin

Blaž Rola blesti v Salzburgu. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Slovenski teniški igralec Blaž Rola nadaljuje z izjemno uspešnim nastopanjem na turnirju serije Challenger v Salzburgu. Zabeležil je že peto zmago v šestih dneh in si tako priboril mesto v polfinalu. 

Blaž Rola blesti v Salzburgu. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Blaž Rola (723. na ATP) bo s ponedeljkom verjetno postal igralec z največjim premikom po ATP lestvici navzgor. Po novi zmagi v Salzburgu se mu obeta skok za (najmanj!) 240 mest, kar pomeni, da bo znova postal član elitne 500-terice. A Ptujčan s predstavami in rezultati v Salzburgu dokazuje, da seveda spada precej višje.

Tokrat je najvišje uvrščeni Slovenec na ATP lestvici z rezultatom 6:3 in 6:3 ugnal Filipa Mišolića, s čimer se je Avstrijcu oddolžil za poraz iz maja lani, ko sta se igralca prav tako merila v Avstriji. Rola je edino možnost Mišoliću ponudil v drugem nizu, ko je že imel priložnost, da povede s 4:1, a je Avstrijec rezultat uspel poravnati na 3:3. Takrat je Rola znova prevzel pobudo in od tedaj naprej ni več izgubil igre.

V polfinalu Rolo čaka nov zahteven obračun. Pomeril se bo namreč proti zmagovalcu dvoboja med Brazilcem Thiagom Monteirom (95. na ATP) in Lukasom Neumayerjem, obetavnim 20-letnikom iz Avstrije.

CHALLENGER

Salzburg
(Avstrija, pesek, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Rola B. (Slo/12) – Horvat R. (Hrv/Alt) 6:1, 6:0
2. kolo kvalifikacij: Rola B. (Slo/12) – Andreozzi G. (Arg/1) 3:6, 6:4, 6:4
1. kolo: Rola B. (Slo) – Carballes Baena R. (Špa/1) 7:6(4), 6:1
2. kolo: Rola B. (Slo) – Kopriva V. (Češ) 6:3, 1:6, 6:3
Četrtfinale: Rola B. (Slo) – Mišolič F. (Avs/8) 6:3, 6:3
Polfinale: Rola B. (Slo) – Monteiro T./Neumayer L. [15.7.]

Preberite tudi:
CH: Rola z uspešno igro do četrtfinala