CH: 15 minut usodnih za Rolo v finalu Las Vegasa

Za Rolo je odličen teden v Las Vegasu. (Foto: Cashman Photo)

Za Rolo je odličen teden v Las Vegasu. (Foto: Cashman Photo)

Dve izgubljeni servisni igri v zaključku prvega in pričetku drugega niza sta bili usodni za Blaža Rolo v finalu turnirja serije Challenger v Las Vegasu. Po zmagi s 6:4 in 6:4 se je naslova razveselil 22-letni Avstralec Thanasi Kokkinakis, Rola pa je s prebojem v finale na ATP lestvici pridobil 32 mest. 

Za Rolo je odličen teden v Las Vegasu. (Foto: Cashman Photo)
Za Rolo je odličen teden v Las Vegasu. (Foto: Cashman Photo)

Slovenski tenisač Blaž Rola v zaključku sezone lovi ATP točke, s katerimi bi lahko naslednje leto dočakal med najboljših 200 tenisačev na svetu. V Las Vegasu se je prebil vse do finala in s tem pridobil 48 ATP točk, s katerimi se je na lestvici povzpel na 230. mesto.

V velikem finalu je 28-letnega Ptujčana zaustavil Avstralec Thanasi Kokkinakis, ki je dober teden napovedal že v 1. krogu, ko je iz turnirja izločil 1. nosilca Lloyda Georga Harrisa. Rola je obračun proti nekdanjemu 69. igralcu sveta pričel odlično in brez kakršnihkoli težav dobil prve štiri igre na svoj začetni udarec. Vodil je s 4:3, sledil pa je niz izgubljenih iger, ki je bil za Ptujčana usoden. Kokkinakis je namreč zaostanek s 3:4 pretvoril v vodstvo s 6:4 in 2:0, nato pa brez ponujene žogice za “brejk” tekmo pripeljal do konca.

Rola bo spet začel proti 5. nosilcu

Z zahodnega dela ZDA se bo Blaž Rola preselil na povsem vzhodni del, natančneje v Charlottesville, kjer bo zaigral na še enem izmed turnirjev serije Challenger. Tako kot v Las Vegasu, se bo Rola tudi tu v 1. krogu turnirja pomeril proti 5. nosilcu in sicer Američanu Timu Smyczku.

Challenger Las Vegas (Zda, $50.000, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krog
: Rola B. (Slo) – Rubin N. (Zda/5) 6:3, 1:6, 6:3
2. krogRola B. (Slo) – Kwiatkowski T. S. (Zda) 6:3, 6:4
ČetrtfinaleRola B. (Slo) – Bourgue M. (Fra) 6:4, 7:6(1)
Polfinale: Rola B. (Slo) – Smith J. P. (Avs) 6:3, 7:5
Finale: Kokkinakis T. (Avs) – Rola B. (Slo) 6:4, 6:4