Carlosu Alcarazu zadnja polfinalna vozovnica v Wimbledonu

Carlos Alcaraz (Foto: FB)

Španec Carlos Alcaraz je zadnji polfinalist teniškega turnirja za Grand Slam v Wimbledonu. Prvi igralec na jakostni lestvici ATP in prvi nosilec turnirja z nagradnim skladom 52 milijonov evrov je v zadnjem četrtfinalnem obračunu premagal šestopostavljenega Danca Holgerja Runeja s 7:6 (3), 6:4 in 6:4.

Carlos Alcaraz (Foto: FB)

Dvoboj 20-letnikov iz Španije in Danske se je po dveh urah in 23 minutah končal z zmago favoriziranega Alcaraza. Lanski zmagovalec Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku se je tretjič prebil v polfinale turnirja za Grand Slam, na letošnjem Odprtem prvenstvu Francije v Parizu je v polfinalu klonil proti Srbu Novaku Đokoviću, na letošnjem Wimbledonu pa ga v polfinalu čaka Rus Daniil Medvedev.

Tretji nosilec turnirja iz Rusije je v današnjem prvem posamičnem četrtfinalnem obračunu po treh urah dolgem dvoboju premagal Američana Christopherja Eubanksa s 6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (4) in 6:1.

Đoković, 23-kratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam in lanski zmagovalec, ter Italijan Jannik Sinnerju sta se v polfinale prebila že v torek. Srb se je med štiri uvrstil po zmagi nad Rusom Andreyjem Rublevim, medtem ko je bil Italijan Jannik Sinner boljši od še enega ruskega igralca Romana Safjulina. Oba sta zmagala s 3:1 v nizih.

Vir: Tenis Slovenija, STA