Moya ima načrt za Rafo, ključno se je izogniti poškodbi

Carlos Moya se je v soboto udeležil novinarske konference na akademiji Rafaela Nadala v Valeniji. Trener prvega igralca sveta je analiziral trenutno stanje varovanca, ki kljub uspešnim predstavam v Davisovem pokalu, še vedno ni tam, kjer bi si želeli. 

Carlos Moya verjame, da bo imel Rafa odlično sezono, če le ostane nepoškodovan (Foto: TennisWorldUSA.com)

Rafa je odlično začel, kot smo to od peščenega specialista pričakovali. Na obeh tekmah Davisovega pokala proti Philippu Kohlschreiberju in Alexandru Zverevu je prišel do gladkih zmag. Oddal ni niti niza. “Sedaj je malo manj samozaveste kot lansko leto. Je igralec, ki potrebuje veliko tekem, da pride v ritem, ampak po drugi strani pa potrebuje manj tekem, da je pripravljen fizično. Sploh ne dvomim, da bo imel še odlično sezono,” je povedal Moya.

“Vem, kakšen igralec je Rafa, ekipo, ki jo ima, ampak moramo iti korak za korakom in ostati skromni.” Nadal se bo na ATP turnejo vrnil v Monte-Carlu, in čeprav v ekipi niso prepričani, kako se bo odrezal, sta ti dve zmagi v Davisovem pokalu dober pokazatelj.

Sprva niso verjeli, da mu bo uspelo okrevati do Davisovega pokala, nato da bo pripravljena za eno tekmo, sedaj je kar dvakrat zmagal. Maksimum sta dve tekmi, je povedal Moya, ki trdi, da je najpomembnejše za Nadala, da ostane nepoškodovan. V tem primeru bo imel izjemno sezono.

Podobnih izjav smo iz štaba španskega “matadorja” že dobro vajeni, predvsem v trenutkih, ko niso prepričani, kako se bo njihov varovanec odrezal, medtem ko ob dobrih rezultatih podobne izjave počasi zbledijo.