Bublik: “Ne maram peščene podlage, a bom igral v Madridu, Rimu in na OP Francije, moram zaslužiti denar”

Alexander Bublik vedno pove po resnici in direktno. Letos je za njim mešana sezona, najprej je užival uspeh na trdi podlagi, nato pa ga je čakal težak prehod na pesek. Pravi, da bo na turnirjih s peščeno podlago igral le zato, da zasluži denar.

ca82f 16510990553348 1920 - Bublik: "Ne maram peščene podlage, a bom igral v Madridu, Rimu in na OP Francije, moram zaslužiti denar"
Alexander Bublik (Foto: Sportskeeda)

Bublik, ki je letos osvojil turnir Open Sud de France, je izrazil svoje neodobravanje peščene podlage in da bo igral naslednje turnirje le zaradi denarnih nagrad. Videli ga bomo v Madridu, Rimu in Parizu. “Ničesar ne obožujem pri peščenih turnirjih. Ampak bom pa igral. Igram za denar. Pa še Madrid je obvezen, moraš igrati. Profesionalni tenisač sem, nisem izbire.”

O odločitvi Wimbledona, s katero so prepovedali nastop ruskim in beloruskim tenisačem in tenisačicam, je komentiral: “Nisem soditi njihovo odločitev, če je prav ali narobe, ampak z veseljem povem, kaj si mislim. To je odločitev vlade in organizatorjev. Imajo pravico. Zame je šport distrakcija običajnega življenja. Noben šport se ne bi smel mešati s politiko. Cilj je, da uživaš s pivom v roku pred televizorjem in navijaš za najljubšo ekipo ali igralca. Škoda za navijače, da so prikrajšani.”