Briljantni Raonić popolnoma povozil Alexandra Zvereva

Med najboljših osem v moškem delu ne bo Alexandra Zvereva, ki je na največjih turnirjih spet “pogorel”. V treh nizih ga je odpravil Miloš Raonić.

Zverev je jezo znesel nad loparjem (Foto: AO)

S pravim polomom se od Melbournea poslavlja Alexander Zverev. Kanadčan Miloš Raonić je potreboval vsega uro, da je povedel z 2:0 v nizih, na koncu pa je po dveh urah slavil s 6:1, 6:1 in 7:6.

Enaidvajsetletni Nemec, ki je trenutno četrti na svetu in že dobro leto velja za najbolj resnega kandidata, da ogrozi vladavino Rafaela Nadala, Rogerja Federerja in Novaka Đokovića na turnirjih velike četverice, je tako že štirinajstič na petnajstih Grand Slam turnirjih izpadel pred četrtfinalom.

“Igral sem neverjetno,” je povedal Raonić. “Veliko stvari sem naredil dobro in ponosen sem na to. Bilo je težko, imel sem že zaključno žogico, ampak se ni odvilo, kot bi si želel. Ostal sem zbran. Sedaj bom gledal Borno Čorića, ki igra odlično in je nevaren že zadnjih 12 mesecev.”

Na koncu je Lucas Pouille vseeno premagal Hrvata, tako da se bo Kanadčan pomeril proti Francozu. To pa je lep žreb za napredovanje v polfinale.