Brazilski kvalifikant izločil drugega nosilca Roland Garrosa

FxY4dhCWYAAO 1f - Brazilski kvalifikant izločil drugega nosilca Roland Garrosa

Seyboth Wild (Foto: ATP Twitter)

Brazilski teniški igralec Thiago Seyboth Wild, ki se je v glavni del turnirja za veliki slam v Parizu uvrstil prek kvalifikacij, je poskrbel za veliko presenečenje. Brazilec, ki je trenutno 172. igralec na svetovni lestvici, je v dvoboju prvega kroga Roland Garrosa s 3:2 v nizih premagal drugega nosilca iz Rusije Daniila Medvedeva.

FxY4dhCWYAAO 1f - Brazilski kvalifikant izločil drugega nosilca Roland Garrosa
Seyboth Wild (Foto: ATP Twitter)

Seyboth Wild je premagal drugega igralca sveta in enega izmed glavnih favoritov turnirja za Grand Slam na pariškem pesku s 7:6 (5), 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:4. Čeprav se Medvedev nikoli v karieri ni dobro počutil na pesku, je zgodnje slovo Moskovčana veliko presenečenje, zlasti po zmagoslavju na turnirju ATP Masters 1000 v Rimu.

Medvedev je letos igral v šestih finalih in jih pet dobil, in sicer v Rotterdamu, Dohi, Dubaju ter Miamiju, edini poraz pa je doživel v Indian Wellsu proti Carlosu Alcarazu.

Izpadla je tudi nekdanja zmagovalka Pariza češka teniška igralka Barbora Krejčikova, ki je pred dvema letoma v Roland Garrosu dvignila zmagovalni pokal. Od nje je bila boljša Ukrajinka Lesja Curenko s 6:2, 6:4. Je pa uvodni krog preživel lanski finalist Roland Garrosa Norvežan Casper Ruud, četrti nosilec turnirja v Parizu, ki je v prvem krogu premagal Šveda Eliasa Ymerja s 6:4, 6:3, 6:2.

Vir: Tenis Slovenija, STA