“Nikoli si ne želiš na takšen način končati dvoboja”

Novak Đoković, številka 1 svetovnega tenisa in branilec naslova na zadnjem Grand Slamu sezone, odprtem prvenstvu ZDA, je letos nastope v Flushing Meadwsu končal v osmini finala. Srbski zvezdnik je namreč zaradi poškodbe leve rame predal dvoboj proti Stanu Wawrinki v tretjem nizu pri izidu 6:4, 7:5 in 2:1 za Švicarja, zmagovalca US Opna 2016.

Stan Wawrinka (Foto: ATP)

Đoković, lanski zmagovalec, se tako od New Yorka poslavlja v osmini finala, potem ko je brez dobljene točke izgubil svoj začetni udarec v tretji igri tretjega niza. Tekmeca sta se objela na mreži, preden je Đoković, ki je dejal, da je imel težave z ramo ves teden, hitro zapustil igrišče. To je zanj najhitrejše slovo od OP ZDA po letu 2006, ko se je poslovil v tretjem krogu.

Wawrinka je sicer premagal Đokovića na poti do svojega prvega večjega naslova leta 2014, ko je osvojil OP Avstralije, ter tudi v finalih OP Francije 2015 in OP ZDA 2016. “Nikoli si ne želiš na takšen način končati dvoboja. Gre za neverjetnega šampiona in v preteklosti sva odigrala nekaj neverjetnih bitk,” je o tekmecu dejal 34-letni Wawrinka, ki ga v četrtfinalu čaka peti nosilec, Rus Danil Medvedev.

Švicar se sam vrača po poškodbi in operaciji kolena pred dvema letoma in je odločen, da še ni rekel zadnje besede. “Za menoj je zelo težko obdobje po operaciji. Počutim se neverjetno, da spet igram tenis na tako visoki ravni. Imam igro, s katero lahko premagam tudi najboljše. Počutil sem se odlično,” je po dvoboju še dejal 23. nosilec Wawrinka.

Vir: Tenis Slovenija, STA