Boris Becker ne bo pokrival Wimbledona na BBC

Boris Becker (Foto: Eurosport)

Nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker to poletje ne bo sodeloval z britansko radiotelevizijo BBC pri pokrivanju Wimbledona. A 55-letni Nemec si je vseeno zagotovil prvo vlogo strokovnega komentatorja po prihodu iz zapora. Delal bo na nemškem programu Eurosport, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Boris Becker (Foto: Eurosport)

Nekdanji prvi igralec sveta bo na nemškem Eurosportu nudil analize za prihajajoči prvi grand slam sezone oziroma odprto prvenstvo Avstralije. Skupaj z voditeljem Matthiasom Stachom bo vodil oddajo Matchball Becker in občasno sodeloval pri mednarodnih prenosih.

Po drugi strani pa pri BBC trenutno nimajo načrtov, da bi to poletje sodelovali s trikratnim zmagovalcem Wimbledona. Becker je sicer na BBC začel delati leta 2002 po upokojitvi od profesionalnega tenisa.

Mesto komentatorja je izgubil, saj so ga britanske oblasti obsodile na dve leti in pol zapora, ker je pred stečajnimi upravitelji prikril milijonsko premoženje. A Nemca so iz zapora sredi decembra po nekaj več kot sedmih mesecih prestajanja kazni izpustili in izgnali iz Velike Britanije.

Vir: Tenis Slovenija, STA