Bo Rusinja Marija Šarapova zamudila OP Avstralije?

Kakšno je stanje Marije Šarapove, ve verjetno samo Rusinja sama. V četrtfinalu turnirja v Shenzhenu je morala predati obračun proti Aryni Sabalenki (pri 1:6 in 2:4), saj jo je bolela mišica v desnem stegnju. Pravi, da bo morda morala preklicati OP Avstralije.

Njen nastop ni potrjen (Foto: Tennisworldusa.com)

“Sezona je še vedno zelo dolga, zato moram ohraniti pozitivno miselnost,” je povedala Šarapova, ki še vseeno upa, da bo pripravljena do 14. januarja. “Zdravje je na prvem mestu. V moji karieri je bila tukaj vedno prisotna velika skrivnost, ki jo moram odkleniti. Imam pa najboljše navijače, sploh na Kitajskem, kjer se kličejo Shara družina.”

31-letnica je povedala, da je priljubljena po vsem svetu, kar je eden od razlogov, zakaj še vztraja. “Kar nekaj jih imam po vsem svetu. Zelo sem hvaležna za njihovo podporo, nedvomno. Ne bi pa mogla končati tekme proti Sabalenki, saj sem čutila nogo že nekaj dni. Na neki točki me je zapeklo in odločila sem se, da nimam druge izbire, kot da jo dam pregledati. Redko predam tekmo. Sedaj bom poizkusila vse, da bom pripravljena. Rada igram pred navijači in gledalci, zato se še vračam sem. 

Marija Šarapova je lansko leto dosegla tretji krog OP Avstralije, tam pa jo je premagala Nemka Angelique Kerber.