Blaž Rola po uspešnem tednu v Celju: “Na tej poti ni bližnjic. Potrebno je iti korak za korakom.”

V Celju se je končal prvi letošnji moški turnir serije WTT v Sloveniji. Na turnirju Slopak Celje Open je v finalu nastopil Blaž Rola (502. ATP), ki je moral v zadnjem dvoboju turnirja priznati premoč brazilskemu tekmecu. Joao Eduardo Schiessl (805. ATP) je zmagal s 4:6, 7:6 in 6:1.

Za Blažem Rolo uspešen teden v Celju. (Foto: Nik Moder / Sportida)

Naj spomnimo, da smo na ženskem turnirju v Kopru videli slovenski finale med Veroniko Ejavec in Polono Hercog, Rola pa je tako postal tretji slovenski finalist na letošnjih turnirjih serije WTT v Sloveniji. 33-letni Rola je na turnirju premagal štiri tekmece, v finalu pa je bil po skoraj 2 urah in pol boljši 19-letni Brazilec Schiessl.

“Finale je vedno nekaj posebnega. Je pa po porazu v finalu vedno grenak priokus. Še posebej, če ga izgubiš na takšen način. Imel sem namreč dobljen dvoboj, saj sem vodil 6:4 in 4:1. Imel sem popolno kontrolo nad dvobojem. Pa sem vseeno izgubil. To prav gotovo boli. Če pogledam cel turnir, pa je več pozitivnih kot negativnih stvari. To je moj prvi turnir po dolgem času, zadnjo uradno tekmo sem namreč igral lani septembra. In če takoj igraš finale, je to uspeh. Ne glede na težak poraz. Pomembno mi je, da sem lahko igral več tekem zapored, da sem se fizično dobro počutil, da sem ujel tekmovalni ritem. Zdaj lahko gradim naprej, saj je še veliko podrobnosti, ki jih moramo izboljšati, če želim priti do ciljev, ki sem si jih zastavil,” je rekel Blaž Rola in dodal:

“Na tej poti pa ni bližnjic. Potrebno je iti korak za korakom. Bo pa potrebno biti pozoren na določene stvari, ki jih moram upoštevati pri svojih letih. Nisem več star 23 let, ko nisem gledal na takšne stvari na takšen način. Moram biti pozoren na telo in znake, ki mi jih sporoča. Res sem užival, ker sem igral doma. Hvaležen sem svoji ekipi, ki mi stoji ob strani. Dobil sem dodatni zagon, da nadaljujem in vztrajam.”

WTT ITF PRO

M15 Celje – Slopak Celje Open
(Celje, pesek)

Finale: Rola B. (Slo/1) – Schiessl J. E. (Bra/7) 6 : 4, 6 : 7, 1 : 6.

Vir: Tenis Slovenija