Bitka spolov: 16-letna Mirra Andreeva izgubila proti 1145. številki moškega tenisa

Mirra Andreeva se je med nedavnim ekshibicijskim turnirjem 2023 Open de Bourg de Péage znašla v nerodnem položaju, ko je v finalu prišlo do nenadnega boja med spoloma.

Mirra Andreeva (Foto: https://www.ledauphine.com)

Andreeva se je udeležila ekshibicije s sedežem v Evropi, da bi pridobila nekaj treninga na tekmah pred novo sezono na WTA turneji, kjer je bila 16-letnica izbrana za novinko leta in je bila prava zgodba o uspehu. V polfinalu je ugnala nekdanjo Rusinjo Varvaro Gračevo, v finalu pa bi se morala pomeriti z Donno Vekić, ki je tekmo odpovedala.

Marta Kostyuk naj bi jo nadomestila, a se je odločila, da ne želi igrati proti Andreevi, ker je ta iz Rusije. Hitro so morali najti zamenjavo. Vendar niso mogli.

Na voljo je bil en igralec, to je bil Yanis Ghazouani Durand, ki trenira v klubu Peageois. Tako se je zgodila bitka spolov, ki je navijači seveda niso pričakovali na začetku turnirja.

Kljub temu, da je 1145. igralec sveta, je Yanis pokazal svojo fizično prednost v odločilnih trenutkih v tekmi proti najstnici. Andreeva je v prvem nizu poskušala priti do podaljšane igre, a je bil Yanis premočan. V drugem nizu je Andreeva pri zaostanku z 2-5 rešila zaključno žogico, na koncu pa je je 57. igralka sveta vseeno morala priznati premoč.