Bedene v Queensu boljši še od 26. igralca sveta

Bedene v Queensu že do tretje zmage. (Foto: Instagram)

Bedene v Queensu že do tretje zmage. (Foto: Instagram)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je na turnirju serije ATP 500 v Queen’s Clubu prišel že do tretje zmage. Po dveh kvalifikacijskih zmagah je bil 29-letni Ljubljančan boljši še od 26. igralca sveta, 20-letnega Avstralca Alexa de Minaurja. 

Bedene v Queensu že do tretje zmage. (Foto: Instagram)
Bedene v Queensu že do tretje zmage. (Foto: Instagram)

Aljaž Bedene in Alex de Minaur sta si nasproti stala prvič v karieri. Za favorita je veljal 9 let mlajši Avstralec, ki je v preteklem tednu za razliko od Bedeneta zabeležil tudi zmago v s-Hertogenboschu, kjer je nato obstal v četrtfinalu.

Dvoboj je bolje pričel de Minaur, ki je že v 4. igri prišel do ‘breaka’, nato pa zdržal vse pritiske Bedeneta in prvi niz tudi po ubranjeni žogici za ‘break’ dobil s 6:3. V drugem nizu je kot edini do ‘break’ priložnosti prišel Bedene, ki je v 10. igri izkoristil svojo tretjo v nizu in dvoboj popeljal v tretji niz.

V tretjem nizu je Bedene brez kakršnihkoli težav zadržal vse svoje servisne igre, znova pa zapretil v 10. igri niza, ko je takoj prišel do lepe prednosti (0:30) in Avstralca potisnil v neugoden položaj. V nadaljevanju si je priigral kar 4 žogice za zmago, 4. pa z ‘winnerjem’ tudi izkoristil.

Kot naslednji bo Bedenetu nasproti stal Miloš Raonić, s katerim se je Ljubljančan do sedaj meril že 2-krat. Kanadčan, ki na ATP lestvici trenutno zaseda 18. mesto, v medsebojnih zmagah vodi z 2:0, a predvsem leta 2017 je bilo na peščeni podlagi v Istanbulu napeto vse do konca.

ATP 500 Queen’s Club (London, €2,081,830, travnata podlaga), posamezno
1. krog kvalifikacij: Zopp J. (Est) – Bedene A. (Slo/8) 2:6, 6:7(2)
2. krog kvalifikacij: Carballes Baena R. (Špa/2) – Bedene A. (Slo/8) 6:7(5), 6:3, 1:6 
1. krog: De Minaur A. (Avs) – Bedene A. (Slo/Q) 6:3, 4:6, 4:6 
2. krog: Bedene A. (Slo/Q) – Raonić M. (Kan/6) [20.6.]