Bedene v Monte Carlu uspešno preskočil kvalifikacije

Ob Poloni Hercog, ki je teden zaključila s turnirsko zmago v Luganu, se je danes izkazal tudi Aljaž Bedene, ki se je na turnirju serije ATP Masters v Monte Carlu uspel kvalificirati v glavni del turnirja. V 2. krogu kvalifikacij je z 2:0 v nizih ugnal Japonca Tara Daniela, že pa je znan tudi njegov naslednji nasprotnik. 

Bedene se je kvalificiral v glavni del turnirja v Monte Carlu. (Foto: Lucy Nicholson/Reuters)
Bedene se je kvalificiral v glavni del turnirja v Monte Carlu. (Foto: Lucy Nicholson/Reuters)

Uro in 33 minut je najvišje uvrščeni slovenski tenisač potreboval, da je z rezultatom 7:6(5) in 6:3 ugnal Japonca Tara Daniela in se mu tako oddolžil za poraz, ki mu ga je Japonec zadal lansko leto v Istanbulu. Tudi tokrat je Daniel imel svoje priložnosti, saj je v prvem nizu pri vodstvu s 5:3 imel na voljo dve povezani žogici za niz (40:15), a Bedene je ostal zbran in po preobratu prvi niz dobil s 7:6(5). V drugem nizu je bil odločilen en sam “break”, ki je v 4. igri za vodstvo s 3:1 uspel Bedenetu.

Se bo oddolžil tudi naslednjemu nasprotniku?

Aljažu Bedenetu se je tako v Monte Carlu uspelo kvalificirati v glavni del turnirja, že pa je znan tudi njegov naslednji nasprotnik. V 1. krogu se bo pomeril proti Moldavcu Raduju Albotu, ki ima do sedaj za seboj odlično sezono. V Delray Beachu je prišel do svojega prvenca, v Montpellierju prišel vse do polfinala, odlične predstave pa kazal tudi v Indian Wellsu in Miamiju. Z Bedenetom se je Albot enkrat že pomeril in sicer lani v Wimbledonu, ko je slavil zmago s 3:2 v nizih.

ATP Masters Monte Carlo (Monako, €5,207,405, pesek, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacijBedene A. (Slo/5) – Nys H. (Fra) 6:2, 6:4
2. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/5) – Daniel T. (Jap/8) 7:6(5), 6:3
1. krog: Bedene A. (Slo/5) – Albot R. (Mol) [15.4., 15.30]