Bedene v Hertogenboschu zapravil žogici za zmago

Aljaž Bedene je Romuna ugnal tudi v četrto. (Foto: zimbio.com)

Aljaž Bedene je Romuna ugnal tudi v četrto. (Foto: zimbio.com)

Najvišjeuvrščeni slovenski tenisač Aljaž Bedene travnatega dela sezone ni začel po željah. V 1. krogu turnirja serije ATP 250 v Hertogenboschu je imel na voljo dve zaključni žogici za zmago, nato pa po 2 urah in 27 minutah prvič v karieri moral priznati premoč Romunu Mariusu Copilu. 

Aljaž Bedene ni izkoristil dveh zaključnih žogic za zmago. (Foto: zimbio.com)
Aljaž Bedene ni izkoristil dveh zaključnih žogic za zmago. (Foto: zimbio.com)

S 7:6 in 5:4 je vodil Aljaž Bedene, ki je bil na odlični poti, da še četrtič v četrtem medsebojnem obračunu premaga Mariusa Copila. 27-letni Romun se je v 10. igri drugega niza na svojo servisno igro soočil tudi z dvema zaključnima žogicama za zmago tekmeca in to uspešno. Že pred tem je Bedene imel ob vodstvu s 3:2 v drugem nizu na servis Copila prednost 0:40, a Romun tokrat servisne igre ni izgubil.

V podaljšani igri drugega niza sta bila tenisača poravnana do rezultata 4:4, nato pa je Romun dobil tri zaporedne točke, katerim so sledile še tri zaporedno osvojene igre v tretjem nizu in Aljaž se je znašel v izgubljenem položaju. Od rezultata 1:3 v drugem nizu je Copil na svoj začetni udarec izgubil le 4 točke in tako suvereno “odserviral” v 2. krog.

Hercogova poražena v konkurenci dvojic

Na turnirju na Nizozemskem bo letos nastopila tudi Polona Hercog, ki je skupaj z Alekandro Krunić že zaključila s tekmovanjem v konkurenci dvojic. Med posameznicami Mariborčanko prav tako čaka težko delo, saj se bo že v 1. krogu pomerila proti 2. nosilki, Belgijki Elise Mertens.

ATP Limeba Open (Hertogenbosch, €612.755, travnata podlaga), posamezno (M)
1. krog: Copil M. (Rom) – Bedene A. (Slo) 6:7(6), 7:6(4), 6:3

WTA Libema Open (Hertogenbosch, $250.000, travnata podlaga), posamezno (Ž):
1. krog: Hercog P. (Slo) – Mertens E. (Bel/2)

Dvojice (Ž):
1. krog: Fujiwara R./Zhang S. – Hercog P./Krunić A. 7:5, 3:6, 10:6