Bedene proti Tsongaju za lovoriko v Metzu

Bedene naravnost blesti v Metzu. (Foto: Twitter)

Bedene naravnost blesti v Metzu. (Foto: Twitter)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je v Metzu še enkrat več potrdil odlično formo. V polfinalu je s 4:6, 6:1 in 6:2 ugnal domačina Benoita Paireja in si tako priboril četrto finalno vstopnico v karieri. Za turnirsko zmago se bo pomeril proti Jo-Wilfriedu Tsongaju. 

Bedene naravnost blesti v Metzu. (Foto: Twitter)
Bedene naravnost blesti v Metzu. (Foto: Twitter)

Prvi lopar Slovenije še naprej nadaljuje z izjemnimi predstavami. Po tem, ko v prvih treh tekmah proti Rayaneu Roumaneu, Gillesu Simonu, Pablu Carrenu Busti ni izgubil niti ene servisne igre, se je v polfinalu sicer malce bolj namučil proti Benoitu Paireju, a na koncu na 9. medsebojnem obračunu proti 30-letnemu Francozu vendarle našel pot do 5. zmage.

Izjemen odgovor po izgubljenem prvem nizu

Bedene in Paire sta se med seboj pomerila še drugič v manj kot mesecu dni. Na Odprtem prvenstvu ZDA je bil boljši Ljubljančan, ki pa se je zmage veselil tudi tokrat.

Tekmo je sicer bolje pričel Paire, trikratni zmagovalec turnirjev serije ATP, ki je v 9. igri prvega niza izkoristil manjši pad v igri Slovenca in drugo ‘break’ žogico pretvoril v edini ‘break’ v nizu. Bedene se je na izgubljeni niz odzval izjemno. Ekspresno je povedel s 4:0 in po vsega 25 minutah niz dobil s 6:1. Tudi v tretjem nizu je Bedene že v prvi igri prišel do ‘breaka’ in v nadaljevanju obračuna dvoboj le dokončal.

Tudi za lovoriko proti Francozu

Bedene, ki bo v ponedeljek tudi v primeru morebitnega finalnega poraza na ATP lestvici pridobil vsaj 10 mest, se bo v nedeljo četrtič v karieri boril za turnirsko zmago na katerem izmed turnirjev serije ATP. V prvih treh poizkusih, bilo je proti Stanu Wawrinki, Lucasu Pouillu in Dominicu Thiemu, je bil neuspešen, tokrat pa se bo za zmago potegoval proti Jo-Wilfriedu Tsongaju.

34-letni Francoz je daleč od forme, ki ga je krasila pred leti, ko je veljal za 5. igralca sveta. V karieri je osvojil 17 naslovov, od tega 2 v Metzu. Proti Bedenetu se je pomeril enkrat in sicer leta 2013 na Roland Garrosu, kjer je za zmago s 6:2, 6:2 in 6:3 potreboval uro in 24 minut.

ATP 250 Metz (Francija, €524,340, trda podlaga), posamezno
1. krogBedene A. (Slo) – Roumane R. (Fra/WC) 6:4, 6:4
2. krogBedene A. (Slo) – Simon G. (Fra/7) 7:6(9), 6:2
Četrtfinale: Carreno Busta P. (Špa) – Bedene A. (Slo) 4:6, 5:7
Polfinale: Bedene A. (Slo) – Paire B. (Fra/3) 4:6, 6:1, 6:2
Finale: Bedene A. (Slo) – Tsonga J-W. (Fra) [22.9., 15.30]