Bedene po 2 zmagah v glavnem delu turnirja v Queensu

Bedene v Queensu že do tretje zmage. (Foto: Instagram)

Bedene v Queensu že do tretje zmage. (Foto: Instagram)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene se je po treh letih vrnil v Queens Club, kjer je že uspešno preskočil obe kvalifikacijski oviri in si tako zagotovil mesto v glavnem delu turnirja serije ATP 500. Že so znani tudi možni nasprotniki Ljubljančana v 1. krogu. 

Aljaž Bedene v Queensu uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: Instagram)
Aljaž Bedene v Queensu uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: Instagram)

Trikrat se je Aljaž Bedene pred letošnjo sezono že udeležil turnirja v Queens Clubu, najdlje pa je prišel prav nazadnje, leta 2016, ko je obstal v osmini finala. Tam ga je zaustavil domačin Andy Murray, ki je bil takrat boljši s 6:3 in 6:4.

Tokrat je 29-letni Ljubljančan prvič v karieri bil primoran v kvalifikacije, ki pa jih je uspešno prestal. V 1. krogu je s 6:2 in 7:6(2) ugnal Estonca Jurgena Zoppa, v 2. krogu pa je bil s 7:6(5), 3:6 in 6:1 boljši od 2. nosilca kvalifikacij, Španca Roberta Carballesa Baene, sicer 73. igralca sveta.

Proti komu v 1. krogu?

Še preden so se v Queen’s Clubu zaključile kvalifikacije, je bil že opravljen žreb za glavni del tekmovanja. Možni nasprotniki Aljaža Bedeneta v 1. krogu so Alex de Minaur, Diego Schwartzman, Frances Tiafoe in Gilles Simon.

ATP 500 Queen’s Club (London, €2,081,830, travnata podlaga), posamezno
1. krog kvalifikacij: Zopp J. (Est) – Bedene A. (Slo/8) 2:6, 6:7(2)
2. krog kvalifikacij: Carballes Baena R. (Špa/2) – Bedene A. (Slo/8) 6:7(5),