Beckerja bodo naslednji teden deportirali v Nemčijo

Boris Becker (Foto: Alastair Grant)

Vse več je indicev o predčasni izpustitvi nekdanjega nemškega teniškega zvezdnika Borisa Beckerja iz britanskega pripora. Britanska Mirror in Telegraph sta danes poročala, da naj bi trikratnega zmagovalca Wimbledona naslednji teden deportirali v Nemčijo.

Boris Becker (Foto: Alastair Grant)

Tabloid Sun je že sredi novembra ob sklicevanju na pravni vir zapisal, da bo 55-letnik verjetno izpuščen pred božičem in da bo moral nato nemudoma oditi v domovino. Beckerjev nemški odvetnik sprva ni bil dosegljiv za komentar, so zapisali pri nemški tiskovni agenciji dpa.

Po poročanju britanskih medijev naj bi bil nekdanji izjemni športnik deležen pospešenega postopka. V skladu s tem je upravičen vsak tuji zapornik, ki ga je mogoče izpustiti iz zapora in deportirati do 12 mesecev pred najzgodnejšim datumom izpustitve. S tem naj bi zmanjšali pritisk na prenatrpane britanske zapore.

Becker, ki prihaja iz Leimena v Baden-Württembergu, že leta živi v Londonu, a nima britanskega državljanstva.

Nekdanji izjemni športnik je bil konec aprila obsojen na dve leti in pol zapora, ker je pred stečajnimi upravitelji prikril milijonsko premoženje. Že nekaj mesecev je v zaporu Huntercombe, zahodno od Londona.

Vir: Tenis Slovenija, STA