Basilashvili igral fantastičen tenis; kako premagati Rafo?

Branilec naslova Rafael Nadal maršira naprej, ustaviti ga ni mogel niti razgreti Nikoloz Basilashvili, prvi Gruzijec v četrtem krogu Grand Slama. Težke naloge pred seboj se je lotil zelo pogumno in neustrašno, v tretjem nizu pa celo prišel do zmage, a na koncu ni imel moči, da bi resneje ogrozil Španca, ki vedno najde način za slavje. Vedno je malce močnejši, hitrejši, bolj natančen ali bolj zanesljiv. Trenutno deluje nepremagljiv. 

Da mu igralci vzamejo niz, morajo igrati izjemno (Foto: Zimbio.com)

Tekma je skupno trajala 3 ure in 18 minut, podobno kot krog prej proti Karenu Khachanovu (4 ure in 20 minut) pa smo tudi takrat videli zares odlično in razburljivo teniško igro. Svoje je pokazal predvsem mladi Nikoloz Basilashvili, ki je predvsem v zadnjih dveh nizih igral izjemno napadalno in proaktivno. Z agresivnimi udarci je rešetal skozi obrambo Rafaela Nadala, ki je praviloma neprodorna, a je bil Gruzijec na backhandu nekaj časa premočan. Podaljšana igra v tretjem nizu je bila odigrana na najvišjem nivoju, saj smo istočasno lahko videli najboljši tenis z obeh strani. V tej bitki je zmagal Nikoloz, vojno pa je dobil Nadal. 6-3, 6-3, 6-7(6), 6-4 se je glasil končni rezultat.

Španca sedaj čaka Dominic Thiem, ki bo tudi njegov prvi nasprotnik iz najboljše dvajseterice, prvič po letu 2013. Toliko let se Nadal že ni pomeril proti igralcu, ki bi zasedal višje mesto na ATP lestvici. Avstrijec je v treh nizih premagal lanskoletnega finalista Kevina Andersona.