ATP Winston Salem: 27-letni Ivaška slavil prvič v karieri!

Belorus Ilja Ivaška je zmagovalec moškega teniškega turnirja z nagradnim skladom 717.955 ameriških dolarjev v Winston Salemu v ameriški zvezni državi Severni Karolini. Ivaška je za svoj prvi naslov na turnirjih ATP v finalu premagal Šveda Mikaela Ymerja, brez izgubljenega niza s 6:0, 6:2.

Šved je bil povsem nemočen, saj je klonil že po 56 minutah.

winston salem kyriarchos o ivaska ston teliko vid 612b281668ec8 696x365 1 - ATP Winston Salem: 27-letni Ivaška slavil prvič v karieri!
Ilja Ivaška jFoto https://sportlive.gr/)

Tako 27-letni Ivaška kot 22-letni Ymer sta prvič nastopila v finalu katerega od turnirjev ATP, v katerem pa je bil beloruski igralec za en razred boljši tekmec. Z zmago je postal prvi Belorus z osvojenim turnirjem ATP med posamezniki v moški konkurenci po Maksu Mirniju, ki je leta 2003 zmagal v Rotterdamu.

Ymer pa bo moral še počakati na svoj prvi naslov na turnirjih serije ATP. Zadnji Šved z naslovom na turnirjih ATP tako ostaja Robin Söderling, ki je pred desetimi leti slavil na turnirju v Bastadu.

Oba bosta nastopila na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, zadnjem turnirju za grand slam v sezoni, ki se bo začel v ponedeljek. Ivaška, 63. igralec sveta, se bo v uvodnem krogu pomeril z Američanom Tennysom Sandgrenom, Ymer, 90. igralec sveta, pa z Američanom Jensonom Brooksbyjem.

* Izid: finale:
Ilja Ivaška (Blr) – Mikael Ymer (Šve) 6:0, 6:2.

Vir: Tenis Slovenija, STA