ATP Washington: Zverev ostaja tretji igralec sveta

Alexander Zverev ostaja tretji igralec sveta, po tem ko je v finalu Washingtona z lahkoto premagal Alexa de Minaura, v Mehiki pa je na isti dan v finalu Los Cabos prikladno izgubil Juan Martin del Potro. Nemec je v glavnem mestu ZDA slavil že drugo leto zapored in je postal prvi z 41 zmagami v letošnji sezoni.

Branilec naslova ni potreboval dolgo, da se je ogrel in prevzel pobudo. Mlajši nasprotnik mu ni bil konkurenčen in zmagovalec ni bil nikoli pod vprašajem. V 1 uri in 14 minutah je Alexander Zverev s 6:2 in 6:4 postal najuspešnejši igralec sezone, vsaj kar se tiče dobljenih tekem (41). Za zmago bo prejel tudi 500 ATP točk in bo ostal tretji na ATP lestvici, kar bo lepa popotnica za Toronto, kjer prav tako brani lepo število točk.

21-letni Zverev je tako postal eden najmlajših zmagovalec turnirja serije 500 vse od začetka serije iz leta 1990. Turnir v Washingtonu pa je bil poseben še zaradi enega razloga; gledali smo U21 polfinala, kjer so nastopali tako imenovani mladeniči iz naslednje generacije. Stefanos Tsitsipas in pa Alex de Minaur bosta še kako nevarna v naslednjih letih, v pogovoru pa je še Andrey Rublev.