ATP Stockholm: Tommy Paul dosegel prvi finale v karieri

Američan se bo v finalu pomeril proti Denisu Shapovalovu, ki je z izvrstno predstavo izločil Felixa Augerja-Aliassimeja.

xcsm tommy paul stockholm 7c62f2bb91.jpg.pagespeed.ic .13nGl8DtIw - ATP Stockholm: Tommy Paul dosegel prvi finale v karieri
Tommy Paul (Foto: Getty Images)

Tommy Paul je prišel vse do finala na turnirju v Stockholmu, po tem ko je prekinil niz treh zaporednih porazov proti sonarodnjaku Francesu Tiafoeju. Dan po tem, ko je premagal Andyja Murrayja, je Američan tisto predstavo podprl še z eno odlično partijo in slavil po 2 urah in 30 minutah s 5:7, 7:6 in 6:4.

“Premagal ga nisem že od takrat, ko sva igrala v konkurenci mladincev,” je povedal Paul. “To je bil najboljši nivo, kar sem ga prikazal skozi celotno leto. V prvih dveh nizih je igral odlično, jaz pa sem najboljše prihranil za tretji niz. Ni bilo zabavno, ko mi je odvzel servisa pri rezultatu 5:5 v drugem nizu, ampak vedel sem, da če ostanem močan, da bom imel še nekaj priložnosti. Skušal sem se zabavati in igrati najboljši tenis. Več tekem kot sem odigral, bolj udobno sem se počutil v težkih trenutkih.”