ATP Rotterdam: Sinner v finalu boljši od De Minaura

Italijan Jannik Sinner je zmagovalec teniškega turnirja serije ATP 500 v Rotterdamu z nagradnim skladom 2.290.720 evrov. V finalu je 22-letnik iz San Candida po dveh urah in šestih minutah ugnal Avstralca Alexa De Minaura s 7:5, 6:4 in bo na posodobljeni lestvici dosegel najvišjo uvrstitev v karieri.

Jannik Sinner (Foto: ATP)

Sinner, zmagovalec prvega Grand Slama sezone v Melbournu, je moral v prvem nizu dvakrat servirati za vodstvo z 1:0, a se je sprva nepopustljivi Avstralec v deseti igri še vrnil. Hitro je Italijan postavil stvari na svoje mesto, niz dobil s 7:5, v drugem pa je prav tako potreboval dva odvzema servisa za podaljšanje niza zmag na začetku sezone.

Sinner je vključno z Davisovim pokalom ob koncu prejšnje sezone namreč nanizal 15 zaporednih zmag. Z 12. lovoriko v karieri pa bo v ponedeljek preskočil Rusa Danila Medvedjeva na tretjem mestu lestvice ATP.

De Minaur bo z desetega napredoval na deveto mesto, za oba bo to najvišja uvrstitev v karieri. Za 25-letnega Avstralca je bil to 15. finale, osmič pa je ostal praznih rok. V finalu lanskega mastersa v Torontu je moral prav tako priznati premoč Sinnnerju, ki je takrat oddal le pet iger.

* Rotterdam, ATP (2.290.720 evrov):
– finale:
Jannik Sinner (Ita/1) – Alex De Minaur (Avs/5) 7:5, 6:4.

Vir: Tenis Slovenija, STA