ATP Rio de Janeiro: V drugem zaporednem finalu Norrie boljši od Alcaraza

Cameron Norrie in Carlos Alcaraz (Foto: ATP Twitter)

Britanec Cameron Norrie je zmagovalec turnirja serije ATP v Riu de Janeiru z nagradnim skladom 2,07 milijona evrov. Sedemindvajsetletni Britanec je po preobratu premagal španskega zvezdnika Carlosa Alcaraza s 5:7, 6:4, 7:5. To je bil drugi zaporedni finale teh dveh tekmecev, potem ko je Alcaraz dobil turnir v Buenos Airesu preteklo nedeljo.

Cameron Norrie in Carlos Alcaraz (Foto: ATP Twitter)

V argentinski prestolnici je Alcaraz slavil s 6:3, 7:5, tudi tokrat pa je bil na dobri poti do osme turnirske zmage, saj je vodil s 7:5 in 3:0. Potem pa je Norrie uprizoril preobrat in v dvoboju na videz zelo utrujenih igralcev slavil po dveh urah in 40 minutah.

Za Alcaraza je bil to tretji poraz v finalih turnirjev najvišje ravni, slavil je sedemkrat. Norrie je hkrati prekinil niz osmih zaporednih zmag v dvobojih 19-letnega Španca, potem ko se je ta vrnil po poškodbi in izpuščenem odprtem prvenstvu Avstralije.

Za Norrieja je bila lovorika v Riu peta v karieri in prva po Lyonu lanskega maja. Kasneje je Britanec igral tudi v polfinalu Wimbledona, kjer ga je ugnal kasnejši zmagovalec Srb Novak Đoković.

V finalih turnirjev serije ATP nima najboljšega razmerja, saj je na zadnjih stopničkah izgubil devet obračunov.

Rio de Janeiro, ATP 500 (2.065.815 evrov):
– finale:
Cameron Norrie (VBr/2) – Carlos Alcaraz (Špa/1) 5:7, 6:4, 7:5.

Vir: Tenis Slovenija, STA