ATP Rim: Prva igralka sveta Swiatek predala četrtfinale

Najboljša teniška igralka sveta Iga Swiatek in prva nosilka turnirja v Rimu z nagradim skladom 3.572.618 evrov je zaradi poškodbe deset dni pred Roland Garrosom predala četrtfinalni dvoboj proti Eleni Rybakini. S tem se je Kazahstanka uvrstila v polfinale Mastersa 1000, saj je Poljakinja predčasno končala dvoboj pri izidu 2:2 v tretjem nizu.


Prva igralka sveta je prvi niz dobila s 6:2, Rybakina pa je izenačila in drugi niz dobila s 7:6 (3).

Že pred začetkom odločilnega tretjega niza je Swiatek, ki je bila v Rimu tudi dvakratna branilka naslova, zahtevala zdravniški odmor. Poljakinja je nato dvoboj nadaljevala, vendar je po 2:19 ure igre dvoboj zaradi bolečin v kolenu dokončno predala.

Za zdaj še ni znano, ali gre bolj za previdnost pred drugim letošnjim turnirjem za veliki slam, ki se bo v Parizu začel 28. maja, ali za hujšo poškodbo.

Rybakina pa bo v polfinalu igrala proti Jeleni Ostapenko iz Latvije.

“Nikoli ni dobro tekme dobiti na takšen način. Upam, da ni z Igo nič hujšega,” je dejala Rybakina, o naslednji nasprotnici pa dodala: “Čaka me težka tekmica. Vsekakor moram dobro začeti dvoboj in moram biti zelo agresivna na svoj servis. Ne bo veliko dolgih izmenjav in mislim, da bo zagotovo zelo težak dvoboj.”

Vir: Tenis Slovenija, STA