VIDEO: ATP Rim: Federer začel izvrstno

Roger Federer (Foto: ATP)

Kot da ni manjkal iz tekmovanja na pesku cela tri leta. 37-letni Švicar je z izvrstno predstavo s 6:4 in 6:3 premagal neugodnega Joaoa Souso.

Roger Federer (Foto: ATP)

Včerajšnje tekme je odplaknil dež, danes pa je bilo v Rimu prijetno in sončno vreme. Eden prvih se je na igrišče podal Roger Federer. Po solidnem rezultatu v Rimu se je odločil nastopiti še v Rimu, namesto da bi treniral doma v Švici. Odločitev se mu je zaenkrat obrestovalo, saj je z izvrstno predstavo prišel v tretji krog.

Federer se je drsal s strani na stran in se odlično branil na rdečem pesku, kjer je tenis še bolj fizičen in naporen. Udobno je udarjal winnerje na vseh straneh, in ko je odvzel servis nasprotniku v sedmi igri prvega niza, je bilo jasno, da bo šlo za gladko zmago. Momentum je prenesel v drugi niz, kjer še naprej blestel. Ubranil je vseh sedem brejk priložnosti, ki jih je imel Portugalec Sousa.

“Drseče igrišče je, moram reči. Težko je igrati za vse tenisače. Vsako peščeno igrišče je malo drugačno. Ko je lepo vreme, se tukaj lahko drsaš. Imel sem dober občutek na igrišču, zadovoljen sem,” je povedal Federer po suvereni zmagi. Naslednji ga čaka Borna Čorić.