ATP Pokal: Kanadčani po Srbiji in Rusiji kot tretji zmagovalci turnirja!

Kanadska reprezentanca je zmagala na pokalu ATP v Sydneyju.

271717974 10160255978239175 6059867816086569910 n - ATP Pokal: Kanadčani po Srbiji in Rusiji kot tretji zmagovalci turnirja!
Kanada zmagovalka na letošnjem ATP pokalu (Foto: Tennis Channel)

Kanadčani, ki so se tako po Srbiji in Rusiji kot tretji vpisali med zmagovalce tega turnirja, so že po dveh posamičnih dvobojih prišli do zmage v finalu proti Španiji, sicer finalistki že pred dvema letoma. V prvem dvoboju je Denis Shapovalov premagal Pabla Carrena Busto s 6:4, 6:3, v drugem pa je Felix Auger-Aliassime ugnal Roberta Bautisto Aguta s 7:6 (3) in 6:3.

Kanada je izgubila prve štiri tekme letos in bi lahko izpadla že v skupini, ampak po zaslugi boljših rezultatov so dobili drugo priložnost in jo izkoristili. Shapovalov in Aliassime sta dobila dvojice proti Rusiji v soboto in izločila branilce naslova. “Emocije so na vrhuncu. Ni boljšega občutka kot zmaga. Vse smo pustili na igrišču. Prišli smo od daleč na to tekmovanje, izgubili smo prve štiri tekme, ampak nikoli nismo nehali verjeti,” je povedal Felix. “To je zelo pomembno. Zaupali smo drug v drugega. Denois in jaz, vsi v ekipi, Brayden Schnur je igral v konkurenci posameznikov, Steven Diez je igral dvojice, vsi smo se podpirali. Onadva imata turnir naslednji teden, ampak sta bila vsak dan tukaj trenirala z nama.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja