ATP Pariz: Ali bo Tsitsipas zaustavil niz Đokovića?

Novak Đoković (Foto: ATP Tour)

Znani so štirje polfinalisti na turnirju serije Masters v Parizu, kjer je glavni favorit za zmago Novak Đoković. Med zadnjimi štirimi se mu bodo pridružili še Stefanos Tsitsipas, Holger Rune in Felix Auger-Aliassime.

Novak Đoković vodi 8-2 v medsebojnih tekmah proti Tsitsipasu (Foto: ATP Tour)

Tsitsipas je dobil dva izmed prvih treh srečanj proti Novaku Đokoviču, ampak Srb je od takrat obrnil njuno rivalstvo v svojo koristi. Dobil je naslednjih sedem tekem. Đoković bo zdaj ta niz, pa tudi niz nepremaganosti v Parizu, kje je trenutno pri 12 zaporednih zmagah, postavil na test, ko se bo pomeril proti Grku v današnjem polfinalu.

Đoković ta teden še ni izgubil niza, premagal je Maxima Cressyja, Karena Khachanova in Lorenza Musettija. Še dve zmagi ga ločita od tretjega zaporednega slavja v Parizu. “Nihče ni nepremagljiv, ampak na tem igrišču sem imel veliko uspeha. Vsakič, ko se vrnem, je samozavest večja,” je povedal šestkrat šampion. “Všeč so mi pogoji, čeprav so malo drugačni od lanskega leta. Dobro sem se prilagodil, že takoj od začetka sem igral svoj najboljši tenis. Upam, da ostanem na tej poti.”

Shot Quality: <a href='https://www.atptour.com/en/players/novak-djokovic/d643/overview'>Novak Djokovic</a>

Tsitsipas pa prav tako igra odlično, s čimer si je prislužil zmage proti Danielu Evansu, Corentinu Moutetu in Tommyju Paulu. Peti nosilec išče tretji finale na štirih zadnjih dogodkih, po tem ko je dosegel zadnjo stopničko turnirjev v Astanu in Stockholmu. Ravno v Astani sta se srečala s Srb, ta pa je slavil s 6:3 in 6:3. Kako bo tokrat?

“Moram pokazati doslednost pri udarcih. Imam orožja, ki jih lahko uporabim, ampak v preteklosti sem uporabljal preveč spina ali moči. Pomembno je, da ostanem na srednjem nivoju in ne pretiravam. Fizična tekma bo in moram se premikati dobro,” je pred obračunom poudaril Tsitsipas.