ATP Madrid: To sta povedala pred njuno tekmo

Danes na turnirju serije Masters v Madridu se bosta pomerila dva španska tenisača. Različni generaciji, tekma pa bi lahko predstavljala celo predajo štafete. Na nasprotni strani mreže bosta stala Rafael Nadal in Carlos Alcaraz.

1651787022 659158 1651787374 noticia normal - ATP Madrid: To sta povedala pred njuno tekmo
Carlos Alcaraz in Rafael Nadal (Foto: https://blog.alrehmanstore.com)

Nadal je zadnjo tekmo, proti Davidu Goffinu, rešil štiri zaključne žogice in je komajda po treh urah igre prišel v naslednji krog. Tudi Alcarazu ni bilo lahko (slavil je v tretjem nizu proti Cameronu Norrieju), toda mladost je na njegovi strani in bo hitreje okreval. Dejal je, da si želi igrati proti zmagovalcu 21. Grand Slam turnirjev, kar je absolutno pravi pristop.

Nadal je tipično skromno dejal, da je favorit mlajši nasprotnik, Alcaraz, ki se uči od španskega idola, tako in drugače, pa mu vrača: “Bom rekel kar obratno, kar je on povedal. Eden najboljših tenisačev vseh časov je in rekel bi, da najboljši vseh časov na peščeni podlagi. Čeprav govori, da sem favorit in da ni dovolj dobro fizično pripravljen ter da okreva po poškodbi, morate vedeti, da je Rafa vedno favorit. Tukaj je slavil petkrat in če dodamo temu vse dosežke na pesku. Jaz sem novinec. Sem pa tudi tisti, ki nima pritiska, ker igram proti enemu največjih v zgodovini.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.