ATP Madrid: Del Potro preko Dzumhurja

Vrnitev Juana Martin del Potra je prišla z zmago Argentinca proti Damirju Dzumhurju s 6:3 in 6:3. V prvi tekmi peščene sezone je “Delpo” deloval suvereno in samozavestno. Visokorasli tenisač je potreboval samo 80 minut, da si je rezerviral mesto v drugem krogu.

Del Potro išče dober rezultat v Madridu (Foto: Zimbio.com)

Del Potro je osvojil 66 odstotkov točk na svoj začetni udarec in je 32. igralec “zlomil” kar štirikrat. To je bil njegov prvi nastop po tem, ko ga je premagal John Isner in mu prekinil niz 15 zaporednih slavij v Miamiju. Juan je osvojil naslov tako v Acapulcu kot tudi v Indian Wellsu. Skupno je bila letos to njegova že 22. zmaga, s čimer se je uvrstil pred Alexandra Zvereva in Dominica Thiema (22-4).

6. igralec sveta se bo srečal z Dušanom Lajovićem, ki je bil boljši od Richarda Gasqueta z dvema podaljšanima igrama. Španec Roberto Bautista-Agut je odpravil odpor Jareda Donaldsona s 6:7, 6:4 in 6:4. Polfinalist iz leta 2014 je igral odlično in nasprotniku kar petkrat odvzel servis. Še posebej suveren je bil na svoj začetni udarec, toda tudi Donaldson je igral dobro. Agut bo še kako nevaren po njegovih turnirskih zmag v Aucklandu in v Dubaju.

14. igralec sveta se bo pomeril proti Philippu Kohlschreiberju. Ta je bil boljši od Japonca Yuichija Sugite. Izstrelil je štiri ase in bil nepremagljiv na njegov drugi začetni udarec (100-odstotna statistika).