ATP Los Cabos: Fognini z novo frizuro presenetil Del Potra

Italijan Fabio Fognini je prišel do velike zmage nad argentinskim nasprotnikom Juanom Martinom del Potrom. V finalu turnirja serije 250 v Los Cabos je slavil s presenetljivo lahkoto 6:4 in 6:2. To je njegov osmi ATP naslov in prvi na igrišču s trdo podlago. 31-letnik je do tega trenutka blestel samo na peščeni podlagi.

Trideseta so nova dvajseta, vsaj tako kaže, saj se je povprečna starost zmagovalcev ATP turnirjev močna zamaknila. To dokazuje tudi Fabio Fognini, ki pri 31 letih prihaja do velike zmage na turnirju s trdo podlago, kjer prej v karieri ni kazal pretirano dobrih rezultatov. Ta sezona je zagotovo njegova najboljša. Osvojil je tri ATP turnirje (Sao Paolo in Bastad) in pa skorajda najvišjo uvrstitev na ATP lestvici. Od jutri naprej bo 14. igralec sveta (najboljši 13. na svetu).

“Čudno je vse skupaj, saj pred začetkom tedna nisem verjel, da lahko zmagam turnir. Zelo sem vesel nad prikazanim, nad svojo igro. To mi veliko pomeni,” je bil presrečen Fognini. Kako ne bi bil, ko pa je njuno edino srečanje prej zmagal Del Potro in je bil tudi danes močan favorit.

Srečo mu je prinesla nova pričeska

Italijan je ta teden prikazal obilo dobrega tenisa, navdušil pa je tudi z novo frizuro. Od kje sprememba? “Izgubil sem stavo, ampak mi prinaša srečo. Ampak obljubim, da bom spremenil svoj izgled, tole je katastrofa. Jutri bom govorim s svojo ekipo, upam da bomo našli drugo možnost, kako spoštovati stavo.”