ATP Indian Wells: Murray je “nazaj” z zmago proti Alcarazu

Andy Murray (Foto: https://www.eurosport.com/)

Andy Murray je lahko ponosen na svojo predstavo v Indian Wellsu do zdaj, saj mu je uspelo premagati razigranega Carlosa Alcaraza, 18-letnega Španca, ki mu mnogi napovedujejo podobno kariero, kot jo ima Rafael Nadal.

Andy Murray (Foto: https://www.eurosport.com)

Tokrat so vendarle prevladale izkušnje proti mladosti, čeprav Škot v zadnjih nekaj letih ni več med najboljšimi na svetu. Tokrat so njegove noge zdržale pritisk mladega Španca. Za svoja leta in težave s poškodbami Murray igra odlično, kar je dokazal z zmago, za katero se je mogel vrniti po zaostanku niza. Rezultatska tabela je pisala 5:7, 6:3 in 6:2.

“Ogromen potencial ima,” je o svojem nasprotniku povedal Murray. “V teh pogojih ni najlažje zaključiti točke, ampak on je še vedno igral z veliko moči. Moral sem se boriti, sploh ker sem zaostajal za niz. V drugem nizu sem igral malo bolje, v prvem sem zapravil preveč priložnosti. Alcaraz je vrhunski tenisač, zadovoljen sem z zmago.”

To je šele drugi turnir serije Masters v sezoni za Andyja Murrayja, ki deluje v dobri formi. Pri Škotu je najbolj pomembno, kako se giba po igrišču, s čimer ni imel težav proti mlademu Alcarazu. “Kasneje se je pomaknil nazaj, zato je bilo še težje priti do točke na začetni servis,” je dodal Murray. “Če bo stal tako daleč zdaj, bom pa poskusil nekaj novega, sem si rekel. Nisem pričakoval, da bo to as,” pa je komentiral zanj izredno nenavadno potezo – servis izpod roke.