ATP Indian Wells: Kyrgios razbil lopar, s katerim bi skorajda zadel pobiralca žogic

Nick Jyrgios (Foto: https://www.nzherald.co.nz)

Kjer je Nick Kyrgios, tam so ponavadi težave, bi lahko rekli. Avstralec je odigral odlično tekmo proti Rafaelu Nadalu, a na koncu izgubil. Jezo je stresel tudi nad loparjem, ki pa se je nesrečno odbil in bi skorajda zadel pobiralca žogic. Dogodek je bil še toliko bolj neprijeten, ker je vse skupaj spominjalo na incident Alexandra Zvereva v Acapulcu.

Nick Jyrgios bi si lahko prislužil kazen (Foto: https://www.nzherald.co.nz)

Ko so Kyrgiosa vprašali o tem na novinarski konferenci, je bil nezadovoljen z vprašanjem in dejal, da je bila čista nesreča in da dogodka res ne moremo primerjati s tistim od Nemca.

Poleg tega se je Kyrgios med tekmo zapletel z enim izmed gledalcev na tribuni. Ta je govoril tik, preden je Nick serviral, zato ga je nagovoril direktno, češ da zakaj mu govori, saj nima pojma o tenisu. V tistem trenutku je pokazal tudi proti filmskemu igralcu Benu Stillerju, ki je opazoval tekmo, in dejal: “Jaz tudi ne govorim njemu, kako naj igra!”

Carlosu Bernardesu, glavnemu sodniku, je rekel: “To je sranje. Publika ne sme vpiti. Saj vidiš, kakšen vpliv imajo na igro. Sodniki slabo opravljate svoje delo. Ne ščitite igralcev. Kako dolgo boš še to dopuščal? Kako dolgo?! Kako dolgo?! Če bi kaj rekel prej, se to ne bi zgodilo. Vedno znova se dogaja. Poglej rezultat. To je tvoja naloga, od nikogar drugega.”

https://www.youtube.com/watch?v=hac4C9E63wQ&ab_channel=NATDAXTENNIS