ATP Indian Wells: Dimitrov ponovno igral izjemno in se vrnil po zaostanku

Grigor Dimitrov (Foto: ATP)

Grigor Dimitrov je postal polfinalist na Masters turnirju v Indian Wellsu. Bolgar je s 3:6, 6:4 in 7:6 premagal Huberta Hurkacza.

Grigor Dimitrov (Foto: ATP)

24-letnik je po težki zmagi povedal: “Ostal sem zraven. Še posebej po prvem nizu, ki je bil težak. Nisem našel pravega občutka. Bil sem še utrujen od včeraj in nisem čutil, da imam dovolj časa, da bi počival in pritisnil. Ampak še vedno sem imel nekaj moči. Vedel sem, da moram zaigrati bolj agresivno. Začel sem bolje servirati in dobil sem nekaj več priložnosti. Skušal sem verjeti do konca, to je naredilo razliko.”

30-letnika čaka Cameron Norrie, ki je s 6:0 in 6:2 ugnal povsem nemočnega Diega Schwartzmana, s čimer je dosegel svoj prvi Masters polfinale. “Nisem presenečen, da vidim Norrieja v polfinalu,” je povedal Dimitrov. “Dobro tenisač je in zmagal je nekaj težkih tekem. Nevaren nasprotnik je.”

26-letni Norrie bo v ponedeljek na 1. mestu britanske lestvice zamenjala Daniela Evansa in postal najvišje uvrščeni iz svoje države. Uvrščen bo v TOP 20 na svetu. “Vse je šlo v mojo smer danes. Takoj od začetka. Mislil sem, da me čaka dolga tekma, zato sem bil fizično pripravljen na to. V prvem nizu sem zadel veliko črto in v drugem nizu sem dobro serviral. Zadovoljen sem s prikazanim. To je velika zmaga zame. Letos sem bil zelo konstanten. Kar delam bolje, so osnove – torej servis in return servisa. Pomembne točke igram bolje. Igram tudi malo bolj agresivno in se učim sproti. Celotna ekipa je zelo zadovoljna.”