ATP Indian Wells: Dimitrov našel svoj najboljši tenis

Grigor Dimitrov (Foto: ATP)

Grigor Dimitrov je uprizoril enega največjih povratkov v svoji karieri. Proti prvemu nosilcu je zaostajal za niz in dva breaka, pa je vseeno našel pot do zmage! Zdaj ga čaka Hubert Hurkacz, ki je premagal Aslana Karatseva s 6:1 in 6:3.

Grigor Dimitrov (Foto: ATP)

Rus nikakor ni mogel biti zadovoljen nad načinom, kako je izgubil veliko prednost. Vodil je 6:4 in 4:1, nato pa se je Bolgar vrnil v velikem slogu. Preobrnil je tekmo in slavil s 4:6, 6:4 in 6:3. Bolj kot se je sprostil, boljši tenis je kazal, na trenutke pa je bil preprosto nezaustavljiv.

“Tako težak tekmovalec je in borec,” je povedal Dimitrov o nasprotniku. “Nekajkrat sva igrala v preteklih letih in nikoli nisem našel načina, kako bi ga premagal. Danes sem začutil nekaj pri 1:4 v drugem nizu, umiril sem se in začel igrati bolje ter sprejemati pametnejše odločitve. Začel sem nadzorovati tempo svoje igre, kar mi je zelo pomagalo. Na koncu sem igral pametno in solidno.”

Medvedev je po vodstvu izgubil glavo. Zadel je le 34 odstotkov prvih servisov, medtem ko je Dimitrov igral vse bolj agresivno in s tem sili nasprotnika v napake. Bolgar je osvojil osem zaporednih iger in slavil po 2 urah in 16 minutah.

Zdaj ga čaka Hubert Hurkacz, ki je premagal Aslana Karatseva s 6:1 in 6:3.