ATP Hertogenbosch: Tim van Rijthoven presenetil Medvedeva za prvo turnirsko zmago

Nizozemski teniški igralec Tim van Rijthoven je senzacionalni zmagovalec turnirja ATP v Hertogenboschu. V današnjem finalu je 205. tenisač sveta v dobri uri igre prepričljivo premagal drugega igralca sveta, Rusa Daniila Medvedeva s 6:4, 6:1.

van rijthoven s hertogenbosch 2022 saturday - ATP Hertogenbosch: Tim van Rijthoven presenetil Medvedeva za prvo turnirsko zmago
Tim van Rijthoven (Foto: ATP)

Za petindvajsetletnega Nizozemca je bil to šele drugi turnir ATP v karieri, na prvem v Winston-Salemu pred slabimi šestimi leti je izpadel po uvodnem krogu. V Hertogenboschu, kjer je bil nagradni sklad 648.130 evrov, pa je na poti do finala v polfinalu premagal devetega igralca sveta, Kanadčana Felixa Auger-Aliassima, s 6:3, 6:1, 7:6 (5), pred tem pa še Francoza Huga Gastona v četrtfinalu in Američana Taylorja Fritza v osmini finala.

Niz izjemnih predstav na domači travi je danes kronal še s prepričljivo predstavo proti Medvedevu, ki bo v ponedeljek prevzel vodstvo na svetovni lestvici pred Srbom Novakom Đokovićem.

Nizozemec je bil v finalu vseskozi boljši igralec, nanizal je kar štiri odvzeme servisa, dva v vsakem nizu. Prvi niz je dobil po 36 minutah prav po odvzemu servisa v deseti igri, potem ko je sprva povedel z 2:0, nato pa z izgubljeno igro na svoj servis dovolil Medvedevu izenačenje na 2:2. V drugem nizu van Rijthoven nasprotniku ni dovolil prav nobene možnosti za preobrat. Hitro je povedel s 5:0, nato pa v sedmi igri potrdil zmago na svoj servis.

Medvedev, ki po odločitvi prireditelja Wimbledona, da prepove nastop ruskim igralcem, ne bo smel nastopiti na tretjem turnirju za Grand Slam te sezone, po porazu ostaja pri 13 naslovih na turnirjih ATP.