ATP Halle: Borna Čorić spravil Federerja na kolena

Največja zmaga v karieri za Borno Čorića, ki je v finalu ATP turnirja v Halleju s 7:6, 3:6 in 6:2 premagal favorita Rogerja Federerja. Hrvat je celoten teden kazal izjemen tenis, danes pa je premagal še najboljšega nasprotnika na travnati podlagi, velikega Federerja. Švicar nikoli ni ujel pravega ritma, Čorič pa je blestel z osnovne črte. 

Domači navijači so stiskali pesti za ljubljenca Rogerja Federerja, toda Borna Čorić je že pred tekmo dejal, da ima točno začrtan način, kako se ga bo lotil. Hrvat je v plan verjel od prve do zadnje točke, s čimer si je priboril še kako potreben prvi niz. Federer skorajda ni izgubil podaljšane igre v Halleju, toda Čorić je prevetril dve set priložnosti in na koncu vendarle slavil. Takrat se je tudi vse obrnilo na glavo, saj se je videlo, da to ne bo dan Rogerja Federerja.

Kljub temu, da je starejši izmed tenisačev prednjačil v statističnih podatkih, se je pod zmagovalca prvega niza vpisal Čorić. Tako je bilo tudi v drugem nizu; oba igralca sta držala igre na svoj začetni udarec, toda več priložnosti je imel “Fedex”. To pa ni pomenilo prav ničesar, saj je Čorić še naprej pridno reševal brejk priložnosti. Dokler ni storil katastrofalne napake na voleju in nasprotniku v drugem nizu podal zmago.

Takšna napaka, ki jo je težko pozabiti, toda Čorić se je v tretjem nizu zbral in nikoli pogledal nazaj. Še naprej je diktiral tempo z osnovne črte, kjer je bil nezgrešljiv, nato pa se mu je vendarle prikazala prva brejk priložnost na tekmi, ki pa jo je za razliko od Federerja že v prvem poskusu izkoristil. Dominiral je do te točke, da je v nekem trenutku Federer pri igranju voleja padel na kolena. Udarci Čorića so bili premoćni, napak z loparja Federerja pa je bilo enostavno preveč, in če se je v prejšnjih krogih še lahko reševal, danes ni imel možnosti proti razigranemu Čoriću. Še ena napaka na mreži za zadnjo točko srečanja je bila dovolj za največjo zmago Borne Čorića, ki v Wimbledon odhaja kot črni konj tekmovanja. Roger Federer na drugi strani ni samo izgubil pred skorajda domačim občinstvom na turnirju, kjer je slavil že devetkrat, ampak je zgubil tudi prvo mesto na ATP lestvici.