ATP Finals: Sinner po zmagi zapisal na kamero: “Matteo, ti si moj idol”

Matteo Berrettini je odpovedal nastope na finalu ATP v Torinu. Zaradi poškodbe trebušne mišice je Italijan predal že uvodni dvoboj turnirja proti Nemcu Alexandru Zverevu, zdaj pa se je odločil končati nastope, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

e74838fa6b - ATP Finals: Sinner po zmagi zapisal na kamero: "Matteo, ti si moj idol"
Jannik Sinner (Foto: https://www.italy24news.com/)

“Razmišljal sem, jokal in se na koncu odločil. Finalni turnir se zame konča tukaj. Uničen sem, nikoli si nisem mislil, da se bom moral umakniti z najpomembnejšega teniškega dogodka v zgodovini Italije,” je dejal 25-letnik.

Njegov rojak Jannik Sinner ga je zamenjal na turnirju, in sicer je slavil proti Poljaku Hubertu Hurkaczu. Ta je izgubil svoj uvodni dvoboj proti številki dve svetovnega tenisa, Rusu Daniilu Medvedevu, ki si je po Berrettinijevi odpovedi in današnji zmagi nad Zverevom že zagotovil polfinale.

Sinner je pred razprodano dvorano igral izvrstno. Agresivno je pritiskal na svojega nasprotnika in mu z močnimi forehandi odvzela čas na osnovni črti. Ko je imel priložnost, je točko zakjučil na mreži. V vseh pogledih je bil boljši od svojega nasprotnika, ki ni nikoli ni zares ulovil ritma. Na koncu se je glasilo 6:2 in 6:2 za 20-letnega Sinnerja.

V zeleni skupini bosta v sredo na sporedu dvoboja Novak Đoković – Andrey Rublev ter Stefanos Tsitsipas – Casper Ruud.

* Izida, 2. krog:
– rdeča skupina:
Daniil Medvedev (Rus/2) – Alexander Zverev (Nem/3) 6:3, 6:7 (3), 7:6 (6);
Jannik Sinner (Ita/9) – Hubert Hurkacz (Pol/8) 6:2, 6:2

- lestvica:
1. Daniil Medvedev   2 2 0 4:2 2
2. Alexander Zverev  2 1 1 3:2 1
3. Jannik Sinner    1 1 0 2:0 1
4. Hubert Hurkacz   2 0 2 1:4 0