ATP Eastbourne: Veteran Mischa Zverev do prvega naslova

Nikoli ni prepozno! Mischa Zverev je v Eastbourneu prišel do 1. turnirske zmage v karieri! V finalu je 30-letnik s 6:4 in 6:4 premagal Lukasa Lacka, po tem ko je v letošnji sezoni padel navzdol po lestvici. Pred tem turnirjem je zabeležil le deset zmag in nikoli ni prišel do četrtfinala.

Stara teniška šola je še vedno živa, to je dokazal mojster igre na mreži Mischa Zverev, starejši brat Alexandra Zvereva, ki na podelitvi ni zmogel zadržati solz sreče. Šalil se je, da nikoli ni vedel, zakaj se joka Roger Federer, sedaj pa je to izkusil tudi sam. Za njegov prvi ATP naslov mu je to dovoljeno.

Zverev se je do uspeha kariere prikopal prav na travnati podlagi v Eastborneu proti Lukacsu Lacku v 1 uri in 37 minutah. Vse skupaj je potekalo zelo gladko. “Počutim se izjemno, to je nedvomno najbolj čustven trenutek moje kariere,” je povedal Zverev. “Vedno sem si želel dobiti vsaj en turnir, dolgo časa nisem verjel, da je to mogoče. Ampak hvala bogu za mojo družino in mojega brata, mojo celotno ekipo, ki so mi stali ob strani. Moraš verjeti vase in da se bo nekega dne obrestovalo.