ATP Eastbourne: Andy Murray je nazaj!

Andy Murray je prišel do prve zmage v 350 dneh in to proti Stanu Wawrinki v prvem krogu ATP turnirja v Eastabourneu. Švicar je zmogel dobiti le nekaj iger in bo moral vložiti še veliko dela, če želi biti konkurenčen v Wimbledonu.

Leto nazaj sta bila Murray in Wawrinka med najboljšimi na svetu, toda kako hitro se stvari spremenijo. Oba krepko nižje na lestvici in nazaj po poškodbah sta se izžrebala v prvem krogu pripravljalnega turnirja v Eastbourneu. Za nastop sta potrebovala wild card, povabilo s strani organizatorja pa je več kot očitno bolje izkoristil Murray.

Britanec je dobro formo pokazal že prejšnji teden proti Nicku Kyrgiosu, kjer sicer ni zmogel priti do zmage, a vseeno. Tokrat je bilo drugače, po 1 uri in 17 minutah je Murray deklasiral Wawrinko s 6:1 in 6:3. To je bilo njuno 19. medsebojno srečanje in 11. zmaga za Andyja, ki je serviral s 54-odstotno uspešnostjo. Stan nikoli ni ujel ritma in je izgubil dobro polovico točk na svoj začetni udarec. V letošnji sezoni je nabral samo pet zmag.

https://www.youtube.com/watch?v=5BRKv8tUtPg