ATP Dunaj: Tiafoe obrnil že praktično izgubljeno tekmo in navdušil avstrijsko občinstvo

Nemec Alexander Zverev in Američan Frances Tiafoe sta finalista teniškega turnirja serije ATP 500 na Dunaju z nagradnim skladom 1.837.190 evrov. Nemec, četrti tenisač lestvice ATP, bo v finalu lovil peto letošnjo lovoriko na najvišji ravni, medtem ko bo Tiafoe na zadnji stopnički zaigral prvič po več kot treh letih.

Frances Tiafoe (Foto: Getty Images)

Štiriindvajsetletni Nemec ni imel pretiranih težav s Špancem Carlosom Alcarazom. Za zanesljivo zmago s 6:3, 6:3 sta mu zadostovala dva brejka v prvem in eden v drugem nizu, dvoboj pa je trajal uro in devet minut. Olimpijski prvak iz Tokia bo v finalu lovil peto letošnjo turnirsko zmago in skupno že 18. v karieri. Zverev je bil letos najboljši na mastersih v Cincinnatiju in Madridu, poleg olimpijskih iger pa je slavil še v mehiškem Acapulcu. V tem letu na zadnji stopnički turnirjev še ni izgubil.

Medtem bo Tiafoe, ki je proti Italijanu Janniku Sinnerju že zaostajal s 3:6, 2:5, a nato po preobratu slavil s 3:6, 7:5, 6:2, v nedeljo v tretjem finalu skušal priti do drugega naslova v karieri.

Triindvajsetletni Američan je prvega osvojil februarja 2018, ko je slavil v Delray Beachu, istega leta pa je izgubil še v finalu Estorila.

* Izidi:
– Dunaj, ATP (1.837.190 evrov):
– polfinale:
Frances Tiafoe (ZDA) – Jannik Sinner (Ita/7) 3:6, 7:5, 6:2;
Alexander Zverev (Nem/2) – Carlos Alcaraz (Špa) 6:3, 6:3.

Vir: Tenis Slovenija, STA