ATP Doha: Medvedev do drugega zaporednega naslova

Daniil Medvedev (Foto: ATP Twitter)

Rus Daniil Medvedev je osvojil sedemnajsti turnir v karieri in drugega v tednu dni. Po zmagi na turnirju serije ATP 500 v Rotterdamu je bil danes najboljši še na ATP 250 v Dohi z nagradnim skladom skoraj milijon in pol evrov. V finalu je premagal Škota Andyja Murrayja s 6:4, 6:4.

Daniil Medvedev (Foto: ATP Twitter)

Dvoboj nekdanjih številk ena je suvereno dobil 27-letni Rus, ki je izkoristil prednost v letih oziroma utrujenost osem let starejšega tekmeca, ki je ta teden odigral pet dvobojev na tri nize. V polfinalu proti Čehu Jiriju Lehečki je Murray rešil celo pet zaključnih žog.

Medvedev, ki je še tretjič v karieri premagal Škota, je prvič zmagal na dveh turnirjih v dveh tednih. Leta 2019, ko je bil številka ena na svetu, je sicer igral tri finala (Washington, Montreal, Cincinnati), vendar je dva izgubil.

Murray ostaja pri šestinštiridesetih naslovih ATP – zadnjega je osvojil 2019 v Antwerpnu, na ponedeljkovi lestvici ATP pa se bo približal 50. mestu. To je bil njegov peti finale v Dohi in petindvajseti poraz na zadnji stopnički turnirjev v karieri.

Doha, ATP 250 (1.485.775 dolarjev):
– finale:
Daniil Medvedev (Rus/3) – Andy Murray (VBr) 6:4, 6:4.

Vir: Tenis Slovenija, STA