ATP Cincinnati: Pouille v petem poskusu mimo Murrayja

Včeraj se je pričel Masters turnir v Cincinnatiju, gledalci pa smo že po nekaj urah dobili nekaj presenetljivih rezultatov. Tako je 17. igralec sveta Lucas Pouille presenetil Andyja Murrayja, pa čeprav se je v letošnji sezoni mučil z rezultati. Osvojil je samo okoli 1000 ATP točk in se komajda drži znotraj najboljše dvajseterice, Murray pa počasi dviguje formo in je od povratka premagal že nekaj odličnih tenisačev.

Andy Murray s hitrim izpadom v Cincinnatiju (Foto: Zimbio.com)

6:1, 1:6 in 6:4 je bilo na koncu za Francoza po 1 uri in 53 minutah igre, to pa je bila šele prva zmaga v petih tekmah proti Škotu. Tudi to je razlog, zakaj govorimo o presenečenju. Murray je ponavadi znal obračunati s takšnimi, kot je Pouille.

Pablo Carreno Busta nadaljuje s solidnimi predstavami, ki pa jih letos nikakor ne more kronati s kakšnim odmevnejšim dosežkom. S 6:3, 2:6 in 6:3 je bil boljši od Richarda Gasqueta. Francoz je pripravo na OP ZDA skrajšal, vsekakor pa bo obžaloval prednost 3:1 v prvem nizu. Po tistem je začel igrati prepasivno. Z osnovne črte ni več mogel konkurirati.

Z odlično predstavo pa pričenja Kei Nishikori, ki je v dveh nizih odpravil Andreyja Rubleva. Zares impresivna tekma Japonca, ki očitno misli resno.

Odlično tudi Novak Đoković in Stan Wawrinka

Pomembni zmagi sta prišli tudi za Srba in Švicarja. Aktualni šampiona Wimbledona je potreboval močno predstavo, da pozabi na poraz iz Toronta. 6:4 in 7:6 proti Steveu Johnsonu bo moralo zadostovati. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje. “Mogoče bi moral zaključiti že prej, ampak na čase sem igral zelo dobro. Bila je dobra bitka. Dva niza in dve uri igre.”